Werkwijze

Werkwijze

Afscheid nemen van een dierbare is altijd emotioneel en ingrijpend. Het maken van een gepaste reportage is dan ook zeker geen routineopdracht.

Het fotograferen van de aankomst bij het uitvaartcentrum en de dienst, maar ook het sluiten van de kist, de kerkdienst, de condoleance, de koffietafel, de asverstrooiing, het graf en de plaatsing van de steen: het behoort allemaal tot de mogelijkheden.

Het regelen van een uitvaart vraagt erg veel van de nabestaanden. Om u enigszins te ontzorgen mbt de fotografie heb ik 4 pakketten voor u samengesteld, zodat u direct een compleet en transparant beeld krijgt van de kosten. Heeft u toch nog andere vragen en/of wensen? Dat is natuurlijk altijd mogelijk.

In overleg met u wordt alles besproken en doorgenomen. U bent degene die bepaalt op welke momenten de foto’s worden gemaakt en, misschien nog wel belangrijker, op welke momenten niet.  Huilende mensen worden in principe niet vastgelegd. Er wordt zoveel mogelijk gepaste afstand genomen en de nabestaanden en andere aanwezigen worden discreet en respectvol benaderd.

Zo mogelijk wordt met de uitvaartverzorger afgesproken dat hij/zij vóór de plechtigheid aan de aanwezigen meedeelt dat er op verzoek van de familie foto’s worden gemaakt.

Het werken met een flitser wordt tot een minimum beperkt. Verder wordt gewerkt met professionele, geluidsarme camera’s, om overlast te voorkomen.

Om er zeker van te zijn dat ik altijd, zelfs in geval van ziekte of nood, mijn afspraken nakom, werk ik samen met Monique Broekhuisen van Anders Gefotografeerd Afscheidsfotografie. Monique en ik hebben nagenoeg dezelfde werkwijze en ideeën over afscheidsfotografie. Daarnaast heb ik nog een netwerk van collega’s dat ik kan inschakelen indien nodig. Zo kunnen nabestaanden er altijd gerust op zijn dat de afscheidsfotografie geregeld is. Kiest u voor pakket ‘Exclusief’ dan is Monique standaard mijn tweede fotograaf.