Netwerken, een krachtig tool voor mijn business.

Netwerken, dat betekent voor mij halen en brengen.

Vorig jaar heb ik besloten om me als fotograaf te specialiseren als afscheidsfotograaf. Mooie reportages maken bij de uitvaart maar ook het maken van herinneringsportretten. Maar ja, met zo’n besluit alleen red je het niet. Wat zou het toch heerlijk zijn als je lekker met je armen over elkaar op de bank kon blijven zitten en het werk dient zich vanzelf bij je aan. Nee zo werk het niet, da’s maar goed ook. Ik houd namelijk wel van een uitdaging. Maar, hoe pak ik dat dan aan??? In eerste instantie praten, praten, praten, praten en dat doe ik dan tegen iedereen die het maar horen wil.

Verenigingen, patiëntenvereniging mogen mij uitnodigen voor het geven van een presentatie. Samen met Monique Broekhuisen van Andersgefotografeerd.nl geef ik deze presentatie. Afscheidsfotografie verbindt ons samen, maar daarnaast doen wij allebei zulke verschillende dingen op gebied van fotografie dat we zeker 2 uur kunnen vullen met onze presentatie.

Wat natuurlijk ook in je voordeel werkt is het feit dat uitvaartverzorgers je leren kennen. Dus netwerken op dat gebied is nooit een verloren goed. Uitvaartverzorgers komen immers als eerste bij de personen voor wie ik graag een mooie reportage zou willen maken. Naast de afscheidsreportages heb ik al diverse uitvaartverzorgers kunnen helpen door reportages te maken van diverse herinneringsdiensten, maar ook goede portretten, bedrijfsreportages en recentelijk heb ik de foto’s gemaakt die tijdens een workshop gebruikt zullen gaan worden.

netwerken

Ook ben ik samen met Monique regelmatig te vinden op uitvaartbeurzen of informatiemarkten. Mijn grote voorkeur is toch om de mensen direct uit te spreken. Ik heb nl. liever dat de mensen er nú over nadenken dan in de 5 dagen dat men een uitvaart moet regelen en in de overleving modus staan.

Het grootste netwerk zijn natuurlijk de mensen om je heen. Je vrienden, kennissen, etc. etc.

Mijn vraag aan jou is daarom ook: stel een bekende van jou overlijdt, zou jij dan de tip durven geven om mij als afscheidsfotograaf in te huren?

Ben benieuwd naar je reactie!

Ben jij al fan van mijn Facebookpagina?? Nee, dan zou ik het erg waarderen als je mijn zakelijke facebookpagina wilt voorzien van een like. Dat kan hier

Tot een volgende keer.

Groetjes, Petra

Dit bericht is geplaatst in Blog met de tags , , , . Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *